Продуктите са за 1 доза от 12 бурканчета по 300 гр. Можете да замените глюкозата със сироп от дюли (1 кг дюли, смлени заедно със семките и сварени в 2л. вода + 500гр захар до сгъстяване като мед).
Почистената и нарязана тиква се поставя във варната вода за 1.5 - 2 часа.
Изважда се и се измива добре на течаща вода. Водата се оставя да заври заедно със захарта.
Когато заври се прибавя и тиквата. Отпенва се при нужда и се вари на тих огън.
Щом започне да се сгъстява, се прибавя глюкозата или прецедена през марля сварената смес от дюлите. Бърка се внимателно, за да не се намачкват парченцата тиква.
Когато се сгъсти се прибавя и връзката индрише - на цели листа. По желание се прибавят и ореховите ядки.
Пълни се в бурканчета и стерилизира 4 - 5 минути.