Загрейте олиото в гълбока тенджера, добавете картофа и лука, предварително нарязани на кубчета. Разбъркайте. Поръсете със сол и пипер на вкус. Намалете силата на котлона, покрийте и оставете за около 5 минути да покъкри.
Сложете бульона и млякото, увеличете котлона и изчакайте да клокне, отново намалете температурата и оставете да къкри за 10 минути, или докато картофите омекнат.
Добавете нарязания кресон, разбъркайте и оставете за още 4-5 минути без капак.
Прехвърлете супата в блендер или кухненски робот и разбийте до хокогенност. Върнете супата в тенджерата, добавете още сол и пипер на вкус.
Разпределете в купички и сервирайте с течна сметана във всяка отделна порция. Ако желаете, можете да украсите с листа кресон, които сте отделили предварително.