Загрейте фурмата на 180С. Намазнете леко форма за кекс или тава за печене, като преди това сте сложили алуминиево фолио.
Смесете брашното, бакпулвера, солта. Оставете замалко.
В друг съд разбийте мекото масло (като оставите 2 лъжици от него), докато стане пухкаво. Добавете сметаната и захарта. Разбийте яйцата и го добавете на порции, сложете и ванилията. Малко по малко добавяйте и брашнената смес. Изсипете във формата.
За топинга: смесете кафява захар, орехи и канела. Разбъркайте добре, добавете маслото, което запазихте. Получената трошлива смес посипете върху сместа.
Печете на 30-35 минути, или до суха клечка. Оставете да се охлади 10 минути, извадете на решетка и сервирайте с кафе, когато кексът е напълно изстинал.