Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле с праз

13
Пиле с праз
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете пилето не порции и ги поръсете с червения пипер и сол. Разтопете маслото и ги запържете.

  • 2

    Измийте праза, подсушете го и го нрежете на колелца. Добавете го към месото да се запуржи, после сипете бялото вино.

  • 3

    Разстелете праза на дъното на тавичка и наредете порциите пиле върху него. Печете на загрята фурна на 200 С за 40 минути.

  • 4

    Сложете месото в затоплено блюдо. Изсипете сметаната върху праза, добавете сил на вкус и гарнирайте пилето.

  • 5

    Още рецепти в "Кулинарна екциклопедия" на ИК "Хермес".

продукти
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
poli asenova
13.05.2013 | 09:41
Предложението е добро.
12
stefaniika koleva
10.05.2013 | 17:40
Ще го опитам.
11
Denica Mileva
10.05.2013 | 16:35
интересно , ще пробвам
10
gabriela gabrielova
10.05.2013 | 11:32
Става вкусно това пиле с праз.
9
тихомира илиева
09.05.2013 | 21:51
Обичам пиле приготвено по всякакъв начин.
8
pepi damjnova
08.05.2013 | 22:05
Отговор на коментар #1 от Анелия Петрова:
Рецептата е пиле с праз лук.
7
pepi damjnova
08.05.2013 | 22:04
Само веднъж съм опитвала и ми хареса.
6
Zlatina Todorova
08.05.2013 | 16:19
мисля да пробвам , чувала съм че с праз става супер
5
Anna Vasileva
08.05.2013 | 15:40
изглежда вкусна наистина.
4
Violeta
08.05.2013 | 14:18
Рецептата обещава да е много вкусна.
3
Violeta
08.05.2013 | 14:16
Отговор на коментар #1 от Анелия Петрова:
И аз много обичам ориз,може и без пиле:)
2
Петя Иванова
08.05.2013 | 14:15
Много обичам ориз във всичките му форми и начини на приготвяне .
1
Анелия Петрова
08.05.2013 | 13:29
Много обича пиле с ориз и го приготвям много често .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!