Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Катми на сач

4
Катми на сач
Източник: Ралица Маркова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява и разделя на две части - 300 гр. и 200 гр.

  • 2

    Към 300 гр. брашно се добавят солта, 300 мл. вода, половината кисело мляко, разтворената в малко хладка вода и лъжичка захар, мая.

  • 3

    Яйцата се разбиват и добавят към приготвената смес, която се оставя на топло да удвои обема си.

  • 4

    След това се добавя останалото брашно, вода и мляко и внимателно се разбърква с бъркалка. Оставяме да почине още 10 минути.

  • 5

    След като чугуненият сач е загрял, се намазнява с олио. Сместа се изсипва с черпак, като се правят кръгови движения върху сместта, за да се разпредели равномерно.

  • 6

    Когато катмата започне леко да се надига по краищата, е готова за обръщане.

  • 7

    Така приготвена катмата е еднакво вкусна със солена или сладка плънка!

продукти
3 бр.яйца
600 млвода
30 гр.мая
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
Подобни рецепти от форума
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Ралица Маркова
22.01.2013 | 08:03
Вкуса на приготвените на сач катми е коренно различен ;)На сач всичко е по-вкусно.
3
zvetanka ivanova
21.01.2013 | 15:11
Обичам да приготвям такъв тип катми.
2
gabriela gabrielova
21.01.2013 | 11:19
И намазани с масло също са вкусни.
1
Danaq Mihaylova
21.01.2013 | 10:37
Много обичам катми на сач :) Трябва да си направя още днес .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Праз с риба
    15 мин.
  • Голяма ябълкова палачинка
    20 мин.
  • Филе с черен пипер
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво хапвате на плажа?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Няма по-вкусно от панираната рибка!!!
  • Не можем да говорим, устата ни е пълна с тези блини :D
  • Да използваме жегите правилно
  • Италиански печен джолан
  • Пълнени яйца с риба тон - класика в жанра!
-Ооо, колко си отслабнала! Нова диета ли спазваш?    -Да, моркови, цвекло, картофи...   -А варени, печени, как ги...