Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Постни зелеви сарми

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Бъдни вечер
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 4.7
(базиран на 9 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Лука се запържва, докато стане стъклен
  • 2 Към него се добавят грис и ориз и също леко се запържват
  • 3 Сместа се посолява и подправя с чубрица, магданоз и червен пипер навкус и се залива с 1 ч.ч. гореща вода
  • 4 Вари се, докато оризът поеме водата
  • 5 Като се охлади леко сместа, с нея се правят сарми
  • 6 Сармите се нареждат на дъното на широка тенджера, покрита със зелеви листа, и се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие
  • 7 Отгоре се покриват с чиния и се варят на слаб огън Ако зелето не е много солено, сармите могат да се залеят с равни части вода и зелев сок.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пастет от крема сирене и зеленчуци
    < 10 м.
  • Салата със смокини и сирене Горгонзола
    < 10 м.
  • Зеленчукова супа с карфиол и броколи
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...