Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Румънска мамалига (Качамак)

Румънска мамалига (Качамак)
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:балканска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 6 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изсипете царевичното брашно в един литър кипяща подсолена вода

  • 2

    Разбъркайте хубаво и варете при слабо кипене 25 минути

  • 3

    Намалете огъня и доварете, като бъркате непрекъснато до пълното сгъстяване на мамалигата

  • 4

    В готовността й ще се убедите, като пуснете в нея отвесно дебела точилка и бързо я завъртите

  • 5

    Ако сместа не залепвапо точилката, мамалигата е готова

  • 6

    След това я нарежете на парчета

  • 7

    Поднесете я с настърганото сирене и изпържената с лука сланина.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Запечен боб с наденица
    30 мин.
  • Пияни круши II
    20 мин.
  • Супер засищаща салата
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D