Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Румънска мамалига (Качамак)

Румънска мамалига (Качамак)
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:балканска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 6 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изсипете царевичното брашно в един литър кипяща подсолена вода

  • 2

    Разбъркайте хубаво и варете при слабо кипене 25 минути

  • 3

    Намалете огъня и доварете, като бъркате непрекъснато до пълното сгъстяване на мамалигата

  • 4

    В готовността й ще се убедите, като пуснете в нея отвесно дебела точилка и бързо я завъртите

  • 5

    Ако сместа не залепвапо точилката, мамалигата е готова

  • 6

    След това я нарежете на парчета

  • 7

    Поднесете я с настърганото сирене и изпържената с лука сланина.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...