Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешка дроб-сарма по селски

5
Агнешка дроб-сарма по селски
Източник: Svetlana Koleva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Великден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сваряват се добре агнешките дреболии, след което се нарязват на дребно. В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук. 

  • 2

    Към него се прибавя карантията и измитият ориз, като се пържи кратко време. Прибавя се червения пипер и се залива запръжката с бульон от варенето на карантията. След това се оставя да заври.

  • 3

    Докато ври се прибавят сол, черен пипер, джоджен и магданоз на вкус. Оризът трябва да остане почти сварен.

  • 4

    Булото се нарязва на парчета. Всяко парче от булото се разстила в черпак за разливане на супа, и в него се изсипва част от плънката, като краищата на булото се подвиват отгоре.

  • 5

    Така оформените сарми се нареждат в тавичка, като подвитите краища да са отдолу.Сипва се вода и се пече на силна фурна. Когато водата почти изври и дроб-сармата е готова, се залива отгоре с разбитите яйца и киселото мляко. Пече се отново, докато се зачерви.

  • 6

    Ястието се сервира на порции, заляти с кисело мляко.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
работната пчела
07.05.2014 | 15:48
Класика в жанра :)
4
ива
05.04.2013 | 17:23
Отговор на коментар #1 от Женя:
Да, когато аз ще ям кифтаци:)
3
ива
05.04.2013 | 17:23
Само това отгоре ям аз:)
2
poli asenova
05.04.2013 | 17:16
Много харесвам дроб сърмата приготвена така.
1
Женя
05.04.2013 | 14:54
Много тематични рецепти за идващия празник!:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...