Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешка печеница

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.3
(базиран на 13 отзива)
време
0 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Накиснете булото в студена вода
  • 2 Нарежете месото и дреболиите на хапки и ги запържете в половината от мазнината
  • 3 Отстранете съдът от огъня и добавете нарязаните наситно подправки - по 1 връзка магданоз и джоджен, половината от девесила
  • 4 Посолете и поръсете с черния и червения пипер
  • 5 Разбъркайте добре и налейте оцетът
  • 6 Разстелете булото в широка тава и върху фолио сипете агнешката смес
  • 7 Притиснете с лъжица, за да добие плътност и завийте на руло
  • 8 В пръстен съд разбъркайте нарязаните наситно чесън, останалия девесил, магданоз и джоджен
  • 9 Обърнете рулото в гювеча така, че горната част на завитото було да отиде отдолу
  • 10 Налейте чаша гореща вода, поръсете с мазнина и печете в умерена фурна до румена коричка
  • 11 По желание залейте с разбитите с киселото мляко яйца идопечете десетина минути.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D