Поставете голям тиган на умерен огън да се затопли.
Сложете котлетите агнешко върху дъска, покрита с хартия за печене, и разрежете всеки котлет наполовина, за да получите 4 по - малки порции.
Бързо направете кръстовидни разрези върху повърхността на всеки котлет, отгоре настържете на фино ренде 1/2 индийско орехче и поръсете с кимион, червен пипер и мащерка.
Втрийте подправките в месото и го сложете в сгорещения тиган с малко зехтин.
Изхвърлете хартията за печене.
Обръщайте и запържете агнешкото от всички страни за около 5 минути.
Когато агнешкото се запържи добре, прехвърлете го в тава, предварително загрята във фурната на 220 С. Печете с костите нагоре на горното ниво, за около 14 мин., докато порозовеят котлетите.
Когато измине половината време, обърнете котлетите. Посолете и леко разклатете тавата. Отново сложете във фурната.
Ако искате да са по-запечени, оставете ги по-дълго във фурната.
Извадете месото от фурната и го оставете да почине на дъска за няколко минути.
Рецептата е от книгата "Моето меню за 30 минути" на ИК "Хермес"
Подходящи гарнитури за това ястие са Кускус по марокански; Пълнени пиперки със сирене Чедър; Мароканска напитка с нар; Хлебчета с хумус и сос "Хариса".