Месото се смила с месомелачка или се накълцва с робот
Към каймата се добавят две яйца, настърган лук, джоджен, сол, черен пипер и галета, колкото да стане удобна заоформяне кайма
Каймата се оставяда отлежи в закрит съд в хладилника
Приготвя се сосът: лукът се нарязва наситно и се запържва в маслото
Добавя се брашното
След като брашното се запържи, се добавя и киселецът, предварително измит и нарязан
Сосът се разрежда с бульон
Подправя се със сол и черен пипер и се оттегля от огъня
Покрива се с фолио за свежо съхранение така, че фолиото да прилепва до повърхността на соса, за да не се образува коричка
Изпържват се кюфтетата и веднага се поднасят със соса. Забележка: Вместо киселец за соса може да се използва лапад, тогава се добавя и лимонов сок.