Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешки чревца с пресен лук на фурна

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 3 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Измийте чревцата, като ги търкате със сол
  • 2 Изплакнете ги и ги сложете да се сварят в подсолена вода
  • 3 Сложете също морковите, целината и магданозените корени
  • 4 Отцедете ги и ги нарежете наситно
  • 5 Запържете в маслото нарязаните наситно лук и чесън
  • 6 Прибавете черния пипер, чревцата и доматеното пюре (илидомати от консерва)
  • 7 Подправете с магданоза, джоджена и сол на вкус
  • 8 Разбъркайте сместа, изсипете я в тавичка и я залейте с 1 чаена чаша бульон от чревцата
  • 9 Запечетеястието в умерена фурна
  • 10 Когато е почти готово, полейте го със смес от разбитите яйца, брашното, млякото и малко сол
  • 11 Запечете го отново в силна фурна, докато заливката се зачерви.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D