Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешки чревца с пресен лук на фурна

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 3 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Измийте чревцата, като ги търкате със сол
  • 2 Изплакнете ги и ги сложете да се сварят в подсолена вода
  • 3 Сложете също морковите, целината и магданозените корени
  • 4 Отцедете ги и ги нарежете наситно
  • 5 Запържете в маслото нарязаните наситно лук и чесън
  • 6 Прибавете черния пипер, чревцата и доматеното пюре (илидомати от консерва)
  • 7 Подправете с магданоза, джоджена и сол на вкус
  • 8 Разбъркайте сместа, изсипете я в тавичка и я залейте с 1 чаена чаша бульон от чревцата
  • 9 Запечетеястието в умерена фурна
  • 10 Когато е почти готово, полейте го със смес от разбитите яйца, брашното, млякото и малко сол
  • 11 Запечете го отново в силна фурна, докато заливката се зачерви.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...