Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешки шашлък по ловджийски

5
Агнешки шашлък по ловджийски
Източник: Boris Botev
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Великден
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарязва се агнешкото месо на кубчета като за шишчета. Парчетата месо се изсипват в тенджера или дълбока купа. Залива се с кофичка кисело мляко, червено вино и листенцата салвия. Остава се да кисне в така направената марината за поне 6 часа в хладилника. Ако стои по-дълго време, става по-крехко.

  • 2

    Гъбите се измиват добре, оставят се цели, а пънчетата се нарязват на дебели кръгчета. Чушките се почистват от дръжките и семките, и се нарязват на 4 големи парчета.

  • 3

    На дървени шишове се набождат, парче месо, гъба, чушка. По желание може и люта чушка. Шишчетата се осоляват и се поръсват с черен пипер.

  • 4

    Пекат се на сгорещена скара или на добре разгорена жар от дървени въглища. Шишчетата трябва да се обръщат често, за да се изпекат равномерно и за да не прегарят.

  • 5

    След като са изпечени, се разстила голяма кърпа, върху нея се нареждат букови листа, върху които се поставят опечените шишчетата и се завиват с кърпата да се задушат за десетина минути.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
kalinka kalinkova
08.04.2013 | 20:08
Хареса ми този шашлък и ще го пробвам.
4
poli asenova
05.04.2013 | 17:58
Ще пробвам агнешкото с тази марина.
3
ива
05.04.2013 | 17:15
Аа, не, агнешко аз не ям;)
2
Отговор на коментар #1 от Женя:
И на мен това ми е идеята:)
1
Женя
05.04.2013 | 14:48
Изглеждат страхотни,ще ги пробвам за празниците!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!