Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнешко руло

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.4
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Бутчето се обезкостява и се начуква, като трябва да се оформи на правоъгълник
  • 2 Месото се намазва с горчица, посолява се и се поръсва с розмарин
  • 3 Оставя се в хлядилника за една нощ
  • 4 Приготвя се плънката: нарязват се магданоз, джоджен, лук и спанак
  • 5 Задушават се и се поръсват с галета за плътност
  • 6 Върху месото се разпредля плънката
  • 7 Оформя се руло и се връзва здраво с канап
  • 8 Рулото се слага в тава, намазва се с масло, отстрани се наливат 400 мл гореща вода
  • 9 Месото се покрива с фолио
  • 10 Ястиетосе пече на 150 С около 3 часа
  • 11 След това се отстранява фолиото и рулото се допича на 200 С, докато придобие коричка.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...