Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агне печено на шиш - чеверме

1
Агне печено на шиш - чеверме
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 11 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Изкорменото и измито на течаща вода агне се посолява и като се зашие коремния отвор се набожда на дървен шиш

  • 2

    Шишът се закрепва на два чатала и се върти бавно на 25-30см от жарта

  • 3

    През време на печенето, което продължава 3-4 часа, агнето се намазва с набодена на пръчка лой за да не прегори

  • 4

    Агнето е опечено, когато при набождане на месото около плешката изтича прозрачен сок

  • 5

    Изважда се от шиша и се накъсва на парчета.

продукти
1 бр.агне
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Mihaela Angelova
23.04.2013 | 15:27
аууу страхотно , любимото ми
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...