Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агне печено на шиш - чеверме

1
Агне печено на шиш - чеверме
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.2
(базиран на 11 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Изкорменото и измито на течаща вода агне се посолява и като се зашие коремния отвор се набожда на дървен шиш

  • 2

    Шишът се закрепва на два чатала и се върти бавно на 25-30см от жарта

  • 3

    През време на печенето, което продължава 3-4 часа, агнето се намазва с набодена на пръчка лой за да не прегори

  • 4

    Агнето е опечено, когато при набождане на месото около плешката изтича прозрачен сок

  • 5

    Изважда се от шиша и се накъсва на парчета.

продукти
1 бр.агне
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Mihaela Angelova
23.04.2013 | 15:27
аууу страхотно , любимото ми
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...