Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агне, пълнено с дреболии

Агне, пълнено с дреболии
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.1
(базиран на 9 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистете и измийте агнето, посолете го отвътре

  • 2

    Сварете дреболиите в подсолена вода и ги накълцайте на дребни парченца

  • 3

    Запържете в част от маслото ситно нарязания лук

  • 4

    Прибавете ориза и също го запържете леко, сложете и дреболиите

  • 5

    Добавете черния пипер, солта, стафидите, а накрая - магданоза и джоджена

  • 6

    Налейте малко от бульона, в който са врели дреболиите

  • 7

    Задушете тази плънка във фурната

  • 8

    Тя е готова, когато оризът се полусвари

  • 9

    Напълнете агнето с плънката (зашийте отвора)

  • 10

    Поставетего в тава или пръстен гювеч върху клонки от бук или лозови пръчки (за да не залепва)

  • 11

    Намажете го с масло и го сложете във фурната да се пече

  • 12

    След като месото се зачерви, посолете го и налейте малко топла вода

  • 13

    Обливайте агнето от време на време със собствения сос

  • 14

    То е готово, когато получи червено-кафява хрупкава корица, а сосът му остане на мазнина

  • 15

    Поднесете нарязаните порции с гарнитура от плънката и със соса от печеното.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелена салата с пилешко бон филе
    15 мин.
  • Бърз крем с рикота
    15 мин.
  • Ориз с домати
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...