Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Айнаджийски зелник

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 3 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 От брашното, малко сол и вода се приготвя тесто, което се разделя на 9 топки
  • 2 Тестените топки се отъняват на питки, които се съединяват по 3 заедно, като помежду им се намазва свинска мас, и се разточват на кори
  • 3 Едната кора се поставя в намазана с мазнина тепсия и в средата й се разстила нарязаното зеле, а наоколо - ситно нарязанияти задушен кромид лук, размесен с част от сиренето и 2 от яйцата
  • 4 След това се слага втората кора
  • 5 Третата кора се посипва с останалата част от натрошеното сирене, размесено с другите 2 яйца, и се навива на руло, което се поставя покрай ръба на тепсията
  • 6 Баницата се полива с разтопеното краве масло и се изпича в умерено гореща фурна.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...