Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Американски ябълков пай

Американски ябълков пай
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 180 градуса.

  • 2

    За да приготвите тестото за кората, смесете 3 ч.ч. брашно, олиото, млякото, 3 ч.л. захар и 3 щипки сол. Замесете тесто и го разделете на две. Едната половина разточете и разстелете върху тавата за пай.

  • 3

    За пълнежа: Смесете ¾ ч.ч. захар, 3 с.л. брашно, канелата и индийското орехче. Нарежете ябълките на ленти и ги наредете върху кората. Отгоре изсипете приготвената смес.

  • 4

    Покрийте с другата половина разточена кора и с нож нарежете на няколко места, за да излиза парата и паят да се опече добре.

  • 5

    Изпечете пая в загрятата фирна за около 45 минути.

  • 6

    Охладете и сервирайте.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!