Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ангешко бутче с картофи

Ангешко бутче с картофи
Източник: Петя Славчева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Великден
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Моята великденска трапеза :)

  • 2

    Чесънът се изчиства, нарязва и смесва с лимонената кора, сока, мащерката, виното и зехтина (олио).

  • 3

    Месото се измива и подсушава, след което се поставя в маринатата за 24 часа, като от време на време се облива с нея. Месото се овкусява и заедно с маринатата се слага в тавичка и се пече на най-долната решетка на фурната за 30 минути на 250 С.

  • 4

    Картофите се почистват. Лукът се нарязва на лентички. Зеленчуците се добавят към месото и се пече още 60 минути на 180 С, като от време на време се залива със соса.

  • 5

    Фурната се изключва и месото се оставя вътре за още около 15 минути.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Студени пълнени чушки за прeдястие
    < 10 м.
  • Ирландски коктейл
    < 10 м.
  • Касерола с пилешко
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...