Всички сушени плодове се накисват за няколко часа в рома. Отделно се накълцват бадемите и орехите.
Мекото масло се разбива със захарта, към него 1 по 1 се добавят яйцата. Към тази смес се добавя част от брашното и бакпулвера. Разбива се хубаво.
След това постепенно се добавят накълцаните ядки и сушените плодове, заедно с рома. Накрая се добавя останалото брашно.
Получава се гъста смес, ако има нужда, добавете още мъничко брашно.
Слага се в съд за печене, най-добре там, където ще се съхранява след това.
Изсипва се сместа, заглажда се и се поставя в предварително загрята фурна на 150 С. Пече се 2-3 часа до готовност, като се проверява с клечка дали е изпечен.
Може да се пече и в буркан. Иглежда доста атрактивно и е подходящо за напояването след това.
След като кейкът се изпече, се надупчва с клечка на няколко места и се залива с ром или друг алкохол по избор. И така поне 2-3 пъти до Коледа.
Прави се 1-2 месеца по-рано, за да „отлежи“. Много подходящ е и за подарък, особено ако е с подходяща украса.