Знаехте ли, че анона ябълката, или Annona muricata, се счита за един от най-здравословните плодове на света?
Дървото, което идва от Карибите, Централна и Южна Америка и горещите африкански страни, е истински вълшебник. Зрелият плод тежи около 5 кг и е овален.
Кората му е тънка, а пулпата е бяла, мека и месеста. Вкусът е отличителен, цитрусов.
Много специалисти в областта на храненето твърдят, че полезни са не само плодовете му, а и листата и кората.
Ето защо анона се препоръчва на хора, борещи се с рака.
Противораковите свойства на специалната ябълка се коментират отдавна в здравните среди.
През 1976 година е извършено изследване, чиито резултати сочат, че химикал, открит в растението, е 10 000 пъти по-мощен от химиотерапевтичното средство Adriamycin.
Статия от 2008 година, публикувана в Африканския вестник на традиционната и алтернативната медицина, докладва любопитните резултати на лабораторно изследване.
Оказва се, че нивата на кръвна захар на мишки, заразени с диабет, се понижили значително след консумацията на анона.
Други изследвания доказват, че хората, които приемат екстракт от анона, имат много по-силен имунитет.
Източник: Wikipedia
Представете си, че екстрактът успешно се бори не с един, а с 12 видове рак, сред които тези на дебелото черво, на белия дроб и на гърдата.
Действието му се изразява в рязкото намаляване на броя на раковите клетки.
Разликата в действието на стандартните препарати за третиране на рак и екстракта на аноната се изразява в това, че химиотерапията унищожава всички системи на организма, докато екстрактът "преследва" и селектира единствено канцерогенните клетки.
Плодът помага и при хрема, астма, артрит, кожни инфекции, херпес симплекс, проблеми с черния дроб.
Все пак, необходими са още изследвания, за да се докаже напълно универсалната противоракова мощ на захарната ябълка (както още се нарича). Или поне така се застраховат учените и фармацевтите.
Припомнете си и каму каму, огромните плодове на хлебното дърво, кумкуат, питая.