Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Апетитни идеи за кокос в храната

по статията работи: | 28 май 2015 Прочитания: 1136
Защото ухае чудесно и е много полезен
Апетитни идеи за кокос в храната
Източник: Kulinar.bg

Напоследък кокосът и всички производни продукти от него станаха много модерни.

 

Понякога си казваме, че когато нещо добие такава агресивна и рязка известност е по-скоро е маркетингов трик, отколкото да е ефикасно.

 

Но случаят с кокоса не е такъв. Ако се чудите как може да го ползвате в кухнята, то само след малко ще ви дадем няколко много вкусни идеи за това как да ползваме повече кокос в храненето си.

 

Кокосово мляко

 

Азиатските кухни използват от незапомнени времена кокосовото мляко. Слагат го в кърито задължително. Но то може да се кремообразно и вкусно. Може да си го добавите към кафето, овесените ядки и шейковете. Просто го използвайте на мястото на кравето мляко. Палачинки, мъфини, млечни тестени изделия и всякакви други вкусотии. С кокосовото мляко нещата стават още по-вкусни.

 

Сушени кокосови стърготини

 

Става думи за истински кокосови стърготини, не за онези ситните, които силно се съмняваме, че са точно кокос. Можете и сами да си ги направите – настържете пресен кокос, изпечете го и го добавете в десертите, киселото мляко или млечния шейк.

 

Кокосово масло/олио

 

Кокосовото масло е супер нискокалорична мазнина за печива. Този вид мазнина всъщност стимулира изгарянето на мазнини и предпазва от натрупването им с поемането на останалата храна. Освен това, кокосовото масло има способността да енергизира тялото.

 

Кокосова захар 

 

Захарта от кокосова палма е по-малко рафинирана от бялата, следователно е по- здравословна. Съдържа желязо и магнезий, след като бива рафинирана. Кокосовата захар може да се ползва за подслаждане на различни печива, като количеството, което трябва да се сложи е точно толкова, колкото бихте сложили, ако използвахте обикновена захар.

 

Кокосово брашно

 

Пълно е с фибри и е с ниско съдържание на въглехидрати. Кокосово брашно е частичен заместител на пшеничното. Тъй като е леко горчиво. Смесете ¼ или 1/3 чаша кокосово с пшенично брашно.

 

Кокосова вода

 

Това е много вкусен начин да хидратираме тялото си. Действа диуретично, прочиства тялото от токсини, зарежда с витамини и минерали. Кокосовата вода може да овкуси и храната, докато я готвим – например, можем да добавим малко от нея във водата, в която ще забулим яйца. Става чудесно на вкус.

 

Сега вече се убедихте колко начини има за това да добавим кокос към храната. Защото ухае чудесно, полезен е и се използва много лесно.  

 

31333

кексчета, топнати в течен шоколад и сушени кокосови стърготини

Рейтинг: 4 / 5 , 249 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!