В купа пресяваме брашното, прибавяме му сода и сол. Към тях добавяме нарязаното на парченца масло, което е на стайна температура.
Омесваме за кратко и добавяме едно яйце и водата, задължително студена. Продължаваме да месим, оформяйки топка тесто. Увиваме го във фолио и го оставяме в хладилника за около половин час.
След като мине времето, от тестото откъсваме малки топчета, които разточваме и оформяме според формичките за тарталети. Дъното на кората надупчваме с вилица, за да не се надигне при печенето. Печем в предварително загрята на 180 С.
Правим три вида тарталети. В първия вид, слагаме на дъното малко сметана, върху него парче от пушената сьомга и две резанчета зелена ябълка. Декорираме с копър.
Във втория вид, слагаме лъжица закванеса сметана, резанче ролца от раци и нарязани на дребно и почистени парченца портокал.
В третия вид, сложете нарязани на малки парченца сьомга, краставица, портокал, парченца ролца от раци и декорирайте с мента.