Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Арепас с кашкавал и шунка

6
Арепас с кашкавал и шунка
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:венецуелска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 300 С. В голяма купа смесете всички съставки, с изключение на кашкавала и шунката. Разбъркайте добре до уеднаквяване на текстурата.

  • 2

    Оставете сместа да си почине за 10-15 минути, за да има време царевичното брашно да абсорбира част от течността, ако е в повече.

  • 3

    Тестото трябва да е гладко и гъвкаво, без да полепва на ръцете ви. Ако ви се вижда сухо, може да добавите още малко вода.

  • 4

    Омесете тестото с ръце за няколко минути и после го оставете отново да почине за още 5-6 минути. Ако е лепкаво, добавете още малко царевично брашно. Отново месете и оставете за малко.

  • 5

    От тестото оформете кръгли дискове с ръце.

  • 6

    В тиган, намазан леко с олио, запържете питките до златисто и от двете страни. След което ги прехвърлете във фурната за 8-10 минути.

  • 7

    Сервирайте арепас топли, като ги разрежете през средата и ги напълните с рендосания кашкавал и шунката. Плънката може да е всякаква, според вкуса.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
ruslana
05.11.2013 | 16:05
МНого ми харесаха! :)
5
poli asenova
15.08.2013 | 09:53
Смятам и аз да ги опитам.
4
pepi damjnova
14.08.2013 | 13:15
Съблазнителни са.
3
gabriela gabrielova
14.08.2013 | 09:04
Ще взема да ги приготвя.
2
gabriela gabrielova
14.08.2013 | 09:03
Изглеждат вкусни.
1
тихомира илиева
13.08.2013 | 12:54
Добре изглеждат.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...