Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Афродизиаците на нашата трапеза 3

по статията работи: | Прочитания: 1631
Храните и подправките, които превръщат и най-апатичния човек в неудържим любовник
Афродизиаците на нашата трапеза 3
Източник: Photl

Вечерята на свещи и с хубава музика е необходимо, но не достатъчно условие за романтичен завършек на вечерта. Това, което ще ви помогне да прекарате страстна и незабравима нощ са храните и подправките, които имат силата да направят и от най-апатичния човек неудържим любовник – афродизиаците.

 

Охлюви
 

Земните, сладководните и морските охлюви в много страни се смятат за деликатес. Във Франция от тях се приготвя ескарго, сексуалната активност на което, може да се сравни едиснствено с чесъна, гъбите и стридите. Приготвените с масло и гъби или сварени и поляти със сос от кориандър са в състояние да възвърнат силите и на най-изтощения Дон Жуан.
 

Пчелен прашец
 

Той съдържа всички известни хранителни вещества - аминокиселини, витамини, минерали и други. Съставката супероксиддислутаза забавя остаряването. Атлетите от цял сват използват този продукт за укрепване на силите и повишаване на издръжливостта. Не правят изключение и половите им колеги.
 

Пшенични кълнове
 

Най-известната здравословна храна, която съдържа витамин Е (витамина на секса) и остаконазол - вещество, увеличаващо производството на семенна течност. Кълновете забележимо повишават сексуалната активност. Независимо как се консумират, всеки път те действат безотказно. Маслото, произведено от тях, има същото действие - една глътка на ден гарантира продължителен акт.
 

Резене (Фенхел)
 

Тази подправка има дълга и бурна история. Според индийската народна медицина, напитка от резене, кипнато в прясно мляко, дава сили за сексуални подвизи. Резене се използва в италианската и испанската кухни за подправяне на риби и супи.
 

 

Розмарин
 

 

Ароматните листенца на този вечнозелен средиземноморски храст са символ на страстна любов. Използва се приприготвяне на рибни ястия, супи и салати.
 

 

Рукола
 

 

От 2000 години семената на руколата са считани за афродизиак. В древността ги смесвали с настъргани луковици от орхидеи и пащърнак и ги смесвали с кедрови ядки и шам-фъстък. Зелените листа се използват в салати и в сосове за паста.
 

 

Смокиня
 

 

Разрязана на две смокиня напомня на женски полови органи и традиционно се смята за еротичен стимулант.
 

 

Стриди
 

 

Тези мекотели са описани като афродизиак още през 2 век от Ювенал. В едно от своите произведения той описва разюзданото поведение на жени, след угощение с вино и стриди. По-нататъшната им слава се дължи на възторжените изказвания на известни личности като Казанова, Наполеон, Людовик XIV, Анри IV, Рабле, Волтер и други.
 

 

Сусам
 

 

Тези семена са много хранителни. Най много се използват в Индия и източните страни. Заради високото съдържание на витамин Е, на сусама му се носи славата ма храна за мъжкари. Нещо повече, индусите смятат, че той удължава живота може да замести месото.
 

 

Топено масло (гхи)
 

 

Представлява претопено масло, на което е отделена пяната и е изпарена водата. Смята се, че изостря зрението, подобрява апетита, засилва паметта и увеличава количеството сперма. Незаменима съставка в индийските 'любовни' ястия.
 

 

Трюфели
 

 

Труднодостъпна и скъпа храна, която обаче заема първо място сред афродизиаците. Действието им е по-силно от това на хайвера и стридите. Трюфелите са дребни и меки подземни гъби. Според някои източници, Казанова и Lюдовик XIV са били техни почитатели.
 

 

Фурми
 

 

Най-сладкият плод на Земята. Расте в Африка, Средна Азия и Южна Калифорния. Те са основна храна в тропиците и пустините. Според Аюрведа, фурмите пречистват кръвта и увеличават количеството сперма. Те подхранват най-важния сексуален орган - мозъка и осигуряват енергия за продължителен секс.
 

 

Хайвер
 

 

Изключителен деликатес. Като всички яйца е с високо съдържание на белтъчини се усвоява лесно от организма.
 

 

Чесън
 

 

Той кара жените да се влюбват и прави мъжете страстни любовници. Препоръчва се и двамата партньори да го консумират преди любовната вечер.
 

 

Шам-фъстък
 

 

В средна Азия и Индия се счита, че отключва сексуалните желания, особено ако е съчетан с мед. Тези ядки могат да се използват, както за пълнене на птици и риби и за гарниране на салати, така и в сладкарството за украсяване на сладки.
 

 

Шафран

 

 

Изискана и скъпа подправка, която действа стимулиращо върху ерогенните зони, подобно на някои хормони. Използва се в ястия с ориз, пилешко и къри в малки количества. Предозирането може да доведе до пристъп на неудържим смях.
 

 

Шоколад
 

 

Ацтеките го наричали 'храна на боговете'. Маите пък вярвали, че какаото има силата да отключва скрити копнежи и да разкрива бъдещето. Тайната за разпалване на страстта е в комбинирането му с вино, например чаша каберне с парченце тъмен шоколад.
 

 

Все още няма достатъчно научни изследвания за въздействието на афродизиаците върху човешкия организъм. Хората, обаче, ги използват от хилядолетия и опитът показва, че тези храни имат нужния ефект.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...