Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Афродизиаците на нашата трапеза

по статията работи: | Прочитания: 2143
Ванилия, вино, горчица...
Афродизиаците на нашата трапеза
Източник: sxc.hu

Афродизиаците са храни, лекарства и въобще всички средства, за които се счита, че подобряват либидото. Името им идва от древногръцката богиня на любовта, секса и красотата Афродита. В нейна чест се провеждал фестивал с името Афродизиак, празнуван в цяла Гъция. В продължение на две седмици ще ви запознаваме с най-разпространените афродизиаци, начина им на действие и как могат да се приготвят, така че да приготвите незабравима вечеря за вас и вашия партньор.
 

Ацтеките са го наричали Ахуакуатл, т.е. дървото с тестиси. Този плод виси по двойки на клоните на дървото, напомняйки за съответния мъжки атрибут. Не само външния му вид, но и съставките му (белтъчини, витамин А, калий и незаменими мастни киселини) допринасят за сериозни успехи в любовта. Авокадо се слага в салати и в гуакамоле любимото ястие на мексиканските мачоси. Възбуждащото действие на авокадото е известно отдавна. То е било доставяно на френския крал Луи XIV, който страдал от полова немощ.
 

Ананас
 

Богатият на витамин С плод, се използва в хомеопатични средства за лечение на импотентност. Ананас се слага в салати: плодови и с морски дарове. Подпомага усвояването на по-тежки и мазни храни. Анасон. Известен афродизиак с много проложения в кулинарията и медицината. Древните гърци и римляни смятали, че анасонът дарява със сила. Те смучели семената , за да увеличат сексуалните си желания.
 

Артишок
 

Този не много познат у нас зеленчук, по форма напомня вагина. Многобройните му листенца приличат на устни, които прикриват нежната и свежа сърцевина. Французите го ценят заради способността му да загрява гинеталиите. Артишок, пълнен с мариновани скариди, е подходящо ястие за романтична вечеря.
 

Аспержи

Жените ги предпочитат заради фалическата им форма, а мъжете заради състава (аспержите съдържат в големи количества витамин А, фосфор, калций и калий, коиот са важни за протичането на любовния акт). Освен това, този изискан зеленчук предпазва простатата от различни заболявания. Приготвя се предимно сварен (най-често на пара) и се гарнира с картофена салата и холандски сос.
 

Бадеми
 

Кралят на ядките е с високо съдържание на рибофлавин, белтъчини, витамин Е и калций. В Аюрведа (класическата индийска книга за здравето) е отбелязано, че бадемите хранят мозъка и възбуждат сексуалното желание. Поради тази причина те са консумирани от векове от индуси, араби и китайци, според които бадемите им помагат да запазят потентността си за по-дълго време.
 

Банани
 

Заради фалическата си форма, бананът е герой на множество пиперливи вицове. Вероятно заради това, жените основно го свързват със секс. Според една ислямска легенда, след грехопадението Адам и Ева прикрили голотата си не със смокинови листа, които са малки и неудобни за случая, а с бананови доста по широки и плътни, което се обяснява с факта, че в бананите има калий и витамин В, необходими за произвеждането на хормоните на секса.
 

Босилек
 

Босилек. В Средновековието връчено букетче босилек било покана за любовна игра. В Италия и до днес го ползват в различни възбуждащи храни: домати с моцарела и пресен босилек или пък пица със сирене и босилек. Смята се, че тази подправка има отношение и към плодовитостта.
 

Ванилия
 

Според една легенда на мексиканското индианско племе Тотонак, Ксанат дъщеря на богинята на плодородието, се влюбила в младеж от племето. Поради божествения си произход, тя не можела да се омъжи за него и затова се превърнала във Ванилена орхидея, за да остане завинаги при хората и да доставя радост и удоволствие. Индусите варят ванилията в прясно мляко и го пият като сексуален тоник.
 

 Вино
 

Чаша хубаво вино може да бъде прелюдия към една незабравима вечер. Виното отпуска и прави човек по-чувствен. Пиенето на вино може да се превърне в еротично изживяване. Наслаждавайте се на цвета и вкуса на всяка глътка.
 

Горчица
 

В древността са смятали, че горчицата стимулира отделянето на хормоните на секса и възбужда желанието за секс. Може да опитате комбинацията от горчица с ростбиф или филе миньон и пикантен сос.
 

Градинска чубрица
 

В една книга от 1732 г. се казва, че чубрицата ободрява сънливите, когато се помирише. Тази подправка се добавя към супи, ястия с яйца, риба, зеленчуци и други.
 

Гъби
 

Шапчицата им прилича едновременно на чадър и на главичка на пенис. Има едивни, халюциногенни и отровни гъби. Някога с тях са се хранили само богатите. Днес те се отглеждат в големи количества. Гъбите не са особено хранителни, но съдържат такова количество цинк, че представляват хранителна сексуална бомба.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D