Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бабината торта в нов вариант

16
Бабината торта в нов вариант
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:унгарска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Ако трябва да бъда откровена, моята баба приготвяше тази торта с най-обикновените дебели хлебни бисквити и розово нишесте, сварено не с мляко, а с вода, и аз много я харесвах. През годините бабината торта претърпя много трансформации, та аз ви предлагам една от тях.

  • 2

    Разбиваме жълтъците с водата и малко мляко, постепенно прибавяме брашното, разбъркваме до еднородно размесване, загряваме останалото мляко.

  • 3

    Заедно със захарта, след като сместа се затопли, поставяме кравето масло, разбъркваме, прехвърляме при жълтъците и връщаме крема на котлона.

  • 4

    Варим, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане. Аз използвах правоъгълна огнеупорна тава, в която наредих бисквити, крем, бисквити, крем, и така, докато се напълни формата, като завършваме с крем.

  • 5

    Оставяме поне 1 нощ на студено, преди поднасяне обръщаме върху голямо плато, като предварително сме отлепили с остър нож тортата от стените на съда.

  • 6

    Разбиваме белтъците със захарта и лимоновия сок на твърд сняг, покриваме тортата с глазурата и поръсваме със смлените ядки и настъргания шоколад.

Коментари(16)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
16
Става много вкусна торта и ако се ползват бисквити "Закуска" - какаови.
15
alex d
28.07.2013 | 13:15
ima gre6ka v receptata... qma kak da sa" 50 ч.ч. орехови ядки " ....
14
Ani Dokuzova-Robbins
12.07.2013 | 03:35
Отговор на коментар #11 от zvetanka ivanova:
Не напразно казват, че любовта на мъжа минава през стомаха му ;)
13
Muriel Favre
07.04.2013 | 09:43
Прясното мляко е 1 литър, ореховите ядки са 50 гр, колкото за поръсване, нали така? Е много вкусна стана. Особено с кафенце!
12
Боби Борисова
30.03.2013 | 15:27
как така 50 чаени чаши поправете си грешката моля
11
zvetanka ivanova
28.03.2013 | 21:55
Съпругът ми е обожава тази торта и ми се налага често да я правя.
10
poli asenova
28.03.2013 | 21:49
Бих пробвала тази торта.
9
gabriela gabrielova
27.03.2013 | 18:18
Харесах и аз тази торта.
8
Petya Keranova
27.03.2013 | 09:27
Отговор на коментар #5 от Роза Костова:
Права сте, прясното мляко е 1 литър, както за всяка бисквитена торта. Алармирам към администраторите да поправят сгрешеното, моля.
7
тихомира илиева
27.03.2013 | 09:08
Отговор на коментар #5 от Роза Костова:
Така е, много е малко.
6
тихомира илиева
27.03.2013 | 09:08
Това си остава най - хубавата торта за мен.
5
Роза Костова
27.03.2013 | 08:12
нещо има несъответствие в продуктите и по точно с прясното мляко,с 1 к.ч. няма как да стане толкова крем:)
4
Margaritka
26.03.2013 | 17:07
изглежда божествено, прииска ми се веднага да я опитам :)
3
Ralica Hristova
26.03.2013 | 17:02
много вкусно изглежда тортата, и аз се нареждам за проба!
2
kalinka kalinkova
26.03.2013 | 16:56
Ще пробвам тази торта.
1
Анелия Петрова
26.03.2013 | 15:41
Много вкусно ми изглежда тортата.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...