Затопелете млякото и го сложете в голяма купа . Сложете ¾ чаша брашно, разбийте добре. Оставете да се охлади.
Разтворете маята в топла вода за 5 минути. Сложете 1 с.л. захар и оставете за 5 минути. Добавете млякото, разбийте добре. Покрийте и оставете да втаса.
В отделен съд сложете солта и жълтъците, разбивайте, докато стане с лимонен цвят, отнема около 5 минути. Сложете оставащата захар, есенцията и ванилията, разбийте добре. Смесете млечната смес с яйчената. Разбийте.
Добавете оставащото брашно и разбийте. Добавете маслото и отново разбийте добре. Сложете коричките, бадемите и стафидите. Тестото ще бъде лепкаво. Остържете стените, покрийте с фолио и оставете да се удвои размера му.
Намазнете добре форма за кейк (кръгла, продълговата, най-добре кръгла, но висока). Сложете тестото в нея с влажни ръце. Покрийте и оставете за 1 час.
Загрейте фурната на 240 С. Печете за 50 минути, или до суха клечка. Оствете да се охлади във формата за 10 минути и извадете на решетка да се изстуди напълно.
Поръсете с пудра захар или течен шоколад по желание и сервивайте.