Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баклава "Инжир"

Баклава "Инжир"
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маслото се разбива заедно с пудрата захар. Слагат се 100 мл вода, яйцето и брашното. Замесва се тесто.

  • 2

    Разделя се на топки, големи колкото ябълки. нареждат се в тава и отгоре в средата се натискат с пръст, за да се получат дупки. В които, след като се изпекат, може да се сложи една лъжица течен шоколад.

  • 3

    Баклавата се пече на умерена фурна и след това се залива със захаран сироп.

  • 4

    За сиропа: Останалата вода, захарта на кристали и лимонената киселина се варят за 5 минути.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...