Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баклава "Инжир"

Баклава "Инжир"
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маслото се разбива заедно с пудрата захар. Слагат се 100 мл вода, яйцето и брашното. Замесва се тесто.

  • 2

    Разделя се на топки, големи колкото ябълки. нареждат се в тава и отгоре в средата се натискат с пръст, за да се получат дупки. В които, след като се изпекат, може да се сложи една лъжица течен шоколад.

  • 3

    Баклавата се пече на умерена фурна и след това се залива със захаран сироп.

  • 4

    За сиропа: Останалата вода, захарта на кристали и лимонената киселина се варят за 5 минути.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърза грахова супа
    < 10 м.
  • Млечен десерт с карамелизирани ябълки
    20 мин.
  • Пълнени чушки по италиански
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...