Замесва се меко тесто от брашно, прясно мляко, яйца, оцет, сол, бакпулвер и олио. Прави се на руло и се разделя на 21 части.
От всяка част се прави тънка кора с големината на чиния (около 1 педя). Разделят се на три групи с по седем кори.
Започва се с първата група - слага се първата кора на кухненския плот, ръси се с царевично нишесте, слага се друга върху нея, пак нишесте и така всичките седем, след което се разточват на една голяма кора.
Намаслява се дъното на тава (38-40см), слага се голямата кора, поръсва се с орехите. Действието се повтаря с останалите две групи – кора, нишесте, кора...и т.н.
Точи се на една голяма кора и се слага върху долната в тавата, поръсва се пак с орехи. Следва третата група, процедурата е същата. Разточват се на една голяма кора, която се слага в тавата.
Нарязва се, като кръгчетата в средата се изрязват с помощта на чашка, след това се правят линии, като слънце с еднаква дължина – разрязват се не до края, оставя се около 3 см.
От края на тези линии се правят две странични, така че като се съединят да се получи триъгълник.
Разрязана вече, баклавата се залива с разтопеното масло.
Пече се до златисто на 170 С. Приготвя се сироп от захарта и водата, заедно със сока на половин лимон. С този сироп се залива изстиналата баклава.