Приготвя се сироп от захарта, водата и лимоновата кора и се оставя да се охлади. Корите се разделят на три равни части.
В намазнена тава се слага едната част от корите, ако е кръгла, като в моя случай, излишното се изрязва, така че да покриват само дъното. Ръси се с половината грис, слага се 1 чаша орехи, накъсват се изрезките от корите и се добавят.
Отгоре се редят другата част от корите, слага се останалата грис, орехи и изрезки и се покрива с последната част от корите.
Баклавата се нарязва, аз използвах формички за сладки, с които изрязах сърчица, като обиколих края на тавата и с друга направих формичката по средата.
След това направих разрези с остър нож, от центъра до сърчицата, така че да се получат нещо като триъгълници и в средата на всеки направих прорез.
Маслото се разтопява и, още докато е горещо, се залива нарязаната баклава.
Пече се на 180 С до златисто за около 30мин. След което се залива с охладения сироп. Оставя се поне 12 часа на хладно, да попие сиропа.