Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баклава

5
Баклава
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 4
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маслото се разтопява. Орехите се изчистват и счукват на ситно.

  • 2

    Всяка кора се намазва с масло.

  • 3

    След като се нареди първият пакет, се слагат счуканите орехи. Отгоре се нареждат останалите кори.

  • 4

    С ръка се притиска наредената баклава и с остър нож се нарязва на ромбове.

  • 5

    Пече се 1 час и 15 минути на 160 градуса. Оставя се да изстине и се залива със сироп от 4 чаши захар и 2 чаши вода.

  • 6

    Сиропът се оставя да ври 5 минути, след това се прибавя сокът и кората на лимона.

  • 7

    Баклавата се залива със сиропа. Оставя се да попие хубаво.

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Mariela Petkova
13.01.2013 | 19:08
ne q razbiram tazi resepta 2 kori i 100g orexi mislq 4e sa malko orexite!
4
kalinka kalinkova
03.01.2013 | 17:32
Харесва ми тази рецепта за баклава.
3
zvetanka ivanova
03.01.2013 | 13:12
Отговор на коментар #2 от тихомира илиева:
И аз съм чувала, че може да се сложи халва и баклавата става по - ароматна.
2
тихомира илиева
02.01.2013 | 18:37
Ако се добави и малко халва баклавата става още по - вкусна.
1
gabriela gabrielova
02.01.2013 | 13:36
Тази класическа баклава ми е любима особенно по Коледа.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Солен кекс II
    30 мин.
  • Свеж полъх
    15 мин.
  • Чилакилес (Мексико)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D