Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бананова торта с черен шоколад "Анджело"

Бананова торта с черен шоколад "Анджело"
Източник: Emiliya Pavlova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Рецептата участва в конкурса "Сладкиши, кексове и рула".

  • 2

    Приготвяне на блатовете: Разбиват се 6 яйца с 1 ½ ч.ч. захар с миксер, докато побелеят. При непрекъснато бъркане на малки части се прибавя 1 ½ ч.ч. брашно. След, като се получи еднородна смес, се разделя на две части. В едната се добавят няколко капки ванилова есенция, в другата се добавят 1-2 с.л. какао и няколко капки есенция ром. Разделете двете смеси на по два или три блата. В зависимост от това колко пласта искате да е тортата. 

  • 3

    Блатовете се пекат в намаслена и набрашнена тава или върху хартия за печене. Фурната трябва да е предварително загрята на 180-200 С и се пекат до суха клечка, като слагам тавата най-отдолу във фурната. В случая съм ги пекла в тавичка с правоъгълна форма. След, като са готови се оставят да изстинат.

  • 4

    Приготвяне на крема: 500 мл от прясното мляко се заварява заедно със захарта (1 ч.ч.). В друг съд се разбиват жълтъците, заедно с 6 препълнени с.л. брашно и останалото от млякото. На тънка струйка се прибавят към вече врящото мляко. Бърка се постоянно до сгъстяване на крема. След като се отмести от котлона, се прибавя кравето масло и белтъците (които предварително разбиваме с 1 с.л. захар) и 2 кап. ванилия. Разбъркваме крема, за да не хване коричка.

  • 5

    Сглобяване на тортата: В поднос за торта или тавичка слагаме първия блат. Без да сиропираме, намазваме обилно с крем, а върху него слагаме предварително нарязани на колелца банани, отгоре слагаме втория блат, пак поливаме с крем и отгоре върху него банани на колелца и така до последния блат. 

  • 6

    Вече сглобената торта я намазваме отгоре и отстрани обилно с останалия крем и нареждаме останалите банани. 

  • 7

    За заливката: В малък метален съд разтопяваме 50-100 г черен шоколад с половин или 1 с.л. Олио, без да завира. С помощта на лъжица и с въртеливи движения поливаме тортата. Отгоре украсяваме с ягодово или черешово сладко. Странично цялата торта може да се поръси със смлени орехи. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Студени пълнени чушки за прeдястие
    < 10 м.
  • Ирландски коктейл
    < 10 м.
  • Касерола с пилешко
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...