Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баница със сирене и газирана вода

25
Баница със сирене и газирана вода
Източник: Ani Iliqnowa
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 19 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В намаслена тавичка се поставят два пласта кори. 

  • 2

    Поръсват се с натрошено сирене и отново се поставят готови кори. Това се прави до изчерпване на продуктите. 

  • 3

    С остър нож баницата се нарязва на квадратни парчета и се залива с предварително сгорещеното олио.  

  • 4

    Яйцата се разбиват и към тях се прибавя газираната вода. Получената смес също се излива върху нарязаната баница, като тавата се разклаща, за да може течността да се разпредели равномерно.  

  • 5

    Баницата се изпича до златисто в умерена фурна.

продукти
Коментари(25)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
25
Ralica Hristova
11.04.2014 | 16:29
Отговор на коментар #14 от Ивайло Георгиев:
ако я искаш със захар,аз ти препоръчвам др. път да пробваш да я направиш с лимонада, разликата ще еосезаема и става леко сладка-изобщо е перфектна с лимонада :)
24
Ralica Hristova
11.04.2014 | 16:28
винаги я правя така баницата или с лимонада.
23
Kostanza Firlus
22.12.2013 | 22:14
Отговор на коментар #21 от Мария:
и да не забравите ,накрая се "надупва " докато изстива за да не спадне !Страхотна,бърза ,лесна и най-вече вкусна !:)
22
Мария
15.11.2013 | 16:22
Отговор на коментар #21 от Мария:
не 250 мл олио , а 250 мл. лимонада или малко повечко зависи от грамажа и дебелината на корите !
21
Мария
15.11.2013 | 16:20
Никога нищо не меря на такъв тип баница , всичко е на око без газираната напитка която задължително е лимонада ! 1 пак. кори за баница , сирене , олио 250 мл. лимонада и яйца ( всеки път слагам различно според това колко имам ...слагала съм и по 1 и 10 зависи , разбира се с повече става по - хубава ). Намазнявам си тавата , слагам 2 кори - торша си сиренце , слагам олио и пак така - кори , сирене олио ... докато не свършат корите редувам така и най - отгоре слагам само 2 кори , режа на парчета и в отделен съд си разбивам яйцата , към тях добавям и лимонадата и заливам баницата ( тъй като има и различни дебелина кори и като разфасовка , ми се е налагало да добавям още лимонада пончкога , но не е задължително " зависи как обичате вие " лично аз предпочитам по - сочна и мазничка " Пече се в умерена до силна фурна 200 - 250 гр. става бързо за около 20 - 30 мин . Да ви е сладко ... :)
20
ана
02.04.2013 | 19:07
Отговор на коментар #7 от zvetanka ivanova:
колко малко?
19
ана
02.04.2013 | 19:05
Отговор на коментар #3 от Katq Vasileva:
Тогава махаме ли олиото?
18
Hristina Kocheva
25.03.2013 | 14:46
Стана много вкусна! Препоръчвам!
17
Ivailo Asenov
24.03.2013 | 16:31
Аааааа аз мисля направо да си я взимам за жена Станислава Михайлова :) да съм си сигурен, че поне и баницата, а и жената ще ми е хубава :)))
16
morena77
14.03.2013 | 17:40
Аз я правя, като яйцата и сиренето ги разбърквам заедно , 2 кори едната я мажа с олио или зехтин , другата оставям суха и като свършат корите и плънката я нарязвам. След което поливам с малко газирана вода , може и обикновена . Разликата е че не става така лигава като млечната баница , а от водата остава сочна , не суха но хрупкава. Но и по подобен начин на горния съм я приготвяла , ако се залива със сгорещено олио става по-мазна но не по-малко вкусна .
15
Konstantin Leninov Kostov
04.01.2013 | 10:47
Може да се направи като се поръсва по малко олио на всеки две кори(заедно със сиренето)без да се залива накрая с олио, а към заливката ако се сложи и 400гр. кисело мляко става екстра. П.С.ако я направиш така няма да ти е сухичка Ивайло Георгиев ;)
14
Ивайло Георгиев
08.12.2012 | 19:40
Аз също я правих наистина е страхотна,но следващия път(утре мисля)ще разбия и две яйца да сложа в сиренето че на мен ми идва малко сухичка.Въпрос на вкус разбира се. П.П.А дали няма да е лошо и ако се поръси със захар?
13
Силвия Славчева
26.11.2012 | 17:22
Днес я направих и стана страхотна. :)
12
kremena
19.11.2012 | 15:22
Страхотна рецепта и аз я правя сащата!
11
Лиляна Терзиева
15.11.2012 | 10:39
Много хубава рецепта . Много ми се яде баничка ,а и моят приятел много иска да му направя и аз го лъжа от няколко дни , че ще направя и все не ми остава време .
10
ана
14.11.2012 | 19:32
Не е ли много това олио - да не стане мазна като от баничарницата?:)
9
Живка
14.11.2012 | 16:26
По този начин става чудесна!!!И да остане за следващия ден е хубава за ядене.
8
На снимката е много апетитна баничката,направо ми се дояде
7
zvetanka ivanova
13.11.2012 | 16:46
Аз я приготвям с масло, вместо с олио и прибавям малко кисело мляко.
6
Doroteq Georgieva
09.11.2012 | 19:11
По принцип така я правя, но вместо газирана вода, слагам чешмяна (леко топла).
5
Много обичам да правя баници и съм правила всякакви видове , но най - много ми харесва , когато аз самата си приготвям корите .
4
Gergana Maykova
02.11.2012 | 17:21
Страхотна! Стана просто великолепна и страшно вкусна! Всички бяха очаровани. Само заместих олиото с масло :)
3
Katq Vasileva
31.10.2012 | 17:53
и ако се добави една майонеза към разбитите яйца и газираната вода/лимонада/е върхът
2
А ако замените олиото с масло, става още по-хубава!
1
Vqra Rasheva
29.10.2012 | 22:53
Много е хубава и вкусна.Супер е!Може и с три яйца.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...