Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баница с коприва

4
Баница с коприва
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 2.8
(базиран на 8 отзива)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Пригответе плънката като нарежете копривата на едро

  • 2

    След това я задушете в олиото и прясното мляко, докато омекне и остане на мазнина

  • 3

    Посолете, прибавете натрошеното сирене и оставете плънката на топло

  • 4

    Разбийте 1 яйце с 3 супени лъжици олио, оцета, 1 кафена лъжичка сол и захарта

  • 5

    Добавете водата и брашно колкото поеме, за да се получи средно твърдо тесто

  • 6

    Направете 12 топки, покрийте ги с кърпа и ги оставете на масата

  • 7

    В подсолена вода в съотношение 1:3 сварете ориза

  • 8

    Останалите яйца разбийте с щипка сол и киселото мляко

  • 9

    След 30 минути разточете топчетата на кори, колкото кафени чинийки

  • 10

    Слепете ги по три с олио помежду им. Разточете четири кори

  • 11

    Намажете тавичката с олио, поставете първата кора и наръсете с олио

  • 12

    След това сложете втората, пак поръсете с олио и сложете плънка

  • 13

    Добавете третата кора, мазнина, пак плънка и накрая последната

  • 14

    Намажете отгоре баницата с олио и я печете до златисто в предварително затоплена на 180 градуса фурна

  • 15

    Готовата баница завийте с кърпа за около 10-15 минути да се задуши.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Radina
22.02.2013 | 16:35
страхотноооооооооо :)) нямам търпение д апоникне зеленото
3
ruslana
13.02.2013 | 17:11
Идва времето на тези зелени вкусотии, страхотна рецепта! :)
2
Маргото
13.11.2012 | 12:07
Страхотна рецепта
1
Cvete Serafimova
07.11.2012 | 17:01
Не ми стана ясно къде се слага ориза.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...