Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баница с лапад и праз

12
Баница с лапад и праз
Източник: Marina
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В рецептата може да ползвате консервиран лапад, спанак, може и да е замразен, а може и пресен. Ориентировъчно съм писала 350 гр.пресен продукт.

  • 2

    Първо запържвате нарязания на ситно праз,до омекване ,прибавяме и лапада(предварително запарен или консервиран)и сипваме водата.

  • 3

    Продуктите се сваряват за 10 минути, като се наблюдава да не изври изцяло водата, снема се от огъня и се прибавят сиренето и маслото.

  • 4

    Разбъркваме, опитваме на сол (ако е нужно прибавяме) и сме готови да навиваме баницата.

  • 5

    Навивам по две кори с плънка и пека на 180 градуса за 20-30 минути.

продукти
Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
Desislava Stoyanova
03.01.2014 | 17:06
Супер вкусна баница е това! :)
11
kalinka kalinkova
16.02.2013 | 10:10
Много я харесвам но само с лапад.
10
poli asenova
15.02.2013 | 14:07
Отговор на коментар #8 от pepi damjnova:
Като е по малко празът не се усеща много , пробвай.
9
poli asenova
15.02.2013 | 14:06
Баба ми често прави такава баница.
8
pepi damjnova
15.02.2013 | 08:37
Хубаво, но като не обичам праз лук.
7
gabriela gabrielova
14.02.2013 | 23:35
Аз я харесвам но понякога ми тръгват киселини , явно от праз лукът.
6
zvetanka ivanova
14.02.2013 | 22:27
Много е полезен лапада.
5
Marina
13.02.2013 | 18:22
Отговор на коментар #2 от Krasimira Jekova:
ако не обичате нещо от продуктите ,наистина няма да ви хареса,но иначе е много разпространена рецепта
4
тихомира илиева
13.02.2013 | 17:40
Може би е вкусна, но аз не обичам лапад.
3
Margaritka
13.02.2013 | 17:07
едно от любимите ми неща, баница с лапад, изключително вкусно!
2
Krasimira Jekova
13.02.2013 | 16:38
много странна баница , не мисля че ще ми хареса
1
Danaq Mihaylova
13.02.2013 | 16:31
Изглежда супер :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Смесена салата
    15 мин.
  • Пълнени картофи "Светла"
    30 мин.
  • Наденички в бекон с кафява захар
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно." Уилям Шекспир
  • Време е за цвекло! Направете си го печено, на салата или на сок!
  • Броколи, сирене Чедър и бекон... ммм
  • Крем пита - супер изкушение за уикенда
  • Руло от кайма с вкусна глазура!
  • Задушени картофки със сланинка (или бекон) :)
Чък Норис е единственият човек броил два пъти до безкрайност. Вторият път бил отзад - напред!!!