Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баница с праз и гъби

Баница с праз и гъби
Източник: Валя Славкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Лукът се нарязва на по-едро. Празът се нарязва косо на колелца. Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Всичко това се задушава с малко мазнина до омекване. Овкусява се със солта и черния пипер и след леко охлаждане се добавят 2 яйца и един жълтък. Добавя се и нарязаният на ситно магданоз.

  • 2

    Подмазва се обилно средно голяма тава. Два листа от корите се поставят в тавата и се намазват с мазнина. Поръсват се с плънка. Поставят се отново два листа и така се повтаря,  докато листите и плънката свършат. Последните листи се подгъват надолу,  за да се оформи. Отгоре се намазва с леко разбития белтък.

  • 3

    Пече се в загрята фурна на 220⁰С за 20-25 мин. до златисто. След изпичане леко се охлажда и се реже на парчета по желание. Поръсва се с магданоз.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Желирани круши
    20 мин.
  • Пълнени калмари на плоча
    20 мин.
  • Мешана салата с тиквички на грил
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D