Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Баница с праз

3
Баница с праз
Източник: Теодора Георгиева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Празът се реже на ситно и се задушава до готовност, не се посолява, докато се обработва, защото отпуска водата си и става каша.

  • 2

    Отстранява се от огъня и след като се охлади, се прибавя натрошеното сирене, плюс едно от яйцата.

  • 3

    Тази смес е плънката на нашата баница.

  • 4

    Взима се лист от корите, надлъжно се поръсва с малко мазнина и се слага от плънката (щедро), след което се навива на руло и се поставя в тавата.

  • 5

    Всички кори, по този начин, се пълнят и нареждат като охлюв в тавата.

  • 6

    След като се нареди тавата се прави заливка, която е от останалите три яйца, кофичката кисело мляко, малко олио и щипка сол.

  • 7

    Пече се бързо, около 20 мин., на 200 градуса.

продукти
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Dobi Zvezdeva
21.02.2013 | 16:30
хвалиха ми такава баница ама аз съм малко скептично настроена...
2
pepi damjnova
21.02.2013 | 16:06
Опитвала съм такава баница и не е лоша.
1
poli asenova
21.02.2013 | 11:23
Правя такава баница но по рядко.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D