Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бански Чомлек

Бански Чомлек
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Джолана се натрива със сол и черен пипер.

  • 2

    На дъното на глинено гърне или гювеч се слагат доматите с червения пипер, по средата се слага джолана и около него се редят зеленчуците – картофи, моркови, лук, нарязани на едро, ако не са много големи се слагат цели.

  • 3

    Между тях се слагат подправките – бахар, дафинов лист, риган, черен пипер на зърна и чесъна, необелен. Полива се с олиото и виното и се поръсва с магданоз.

  • 4

    Захлупва се и се поставя във фурната. Включва се на 220 С, докато заври около 40 мин, след което температурата се намалява на 140 С и се пече 5 часа.

  • 5

    По оригинална рецепта, до колкото знам, се прави с телешки джолани, също преди печене капака се обикаля с тесто и така се запечатва за глиненото гърне. Аз тесто не съм слагала.

Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...