Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бански Чомлек

Бански Чомлек
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Джолана се натрива със сол и черен пипер.

  • 2

    На дъното на глинено гърне или гювеч се слагат доматите с червения пипер, по средата се слага джолана и около него се редят зеленчуците – картофи, моркови, лук, нарязани на едро, ако не са много големи се слагат цели.

  • 3

    Между тях се слагат подправките – бахар, дафинов лист, риган, черен пипер на зърна и чесъна, необелен. Полива се с олиото и виното и се поръсва с магданоз.

  • 4

    Захлупва се и се поставя във фурната. Включва се на 220 С, докато заври около 40 мин, след което температурата се намалява на 140 С и се пече 5 часа.

  • 5

    По оригинална рецепта, до колкото знам, се прави с телешки джолани, също преди печене капака се обикаля с тесто и така се запечатва за глиненото гърне. Аз тесто не съм слагала.

Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...