Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бански Чомлек

Бански Чомлек
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Джолана се натрива със сол и черен пипер.

  • 2

    На дъното на глинено гърне или гювеч се слагат доматите с червения пипер, по средата се слага джолана и около него се редят зеленчуците – картофи, моркови, лук, нарязани на едро, ако не са много големи се слагат цели.

  • 3

    Между тях се слагат подправките – бахар, дафинов лист, риган, черен пипер на зърна и чесъна, необелен. Полива се с олиото и виното и се поръсва с магданоз.

  • 4

    Захлупва се и се поставя във фурната. Включва се на 220 С, докато заври около 40 мин, след което температурата се намалява на 140 С и се пече 5 часа.

  • 5

    По оригинална рецепта, до колкото знам, се прави с телешки джолани, също преди печене капака се обикаля с тесто и така се запечатва за глиненото гърне. Аз тесто не съм слагала.

Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Лесен бананов чипс у дома
    20 мин.
  • Салата с пушено пиле
    15 мин.
  • Гювече в тиган
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...