Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бански старец

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 4 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Към месото, нарязано на тънки филийки, се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион
  • 2 Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе
  • 3 Напълненото шкембе се зашива със здрав конец, натрива се със ситна сол, поставя се между две дъски и се притиска отгоре с тежест
  • 4 Така престоява един месец, като от време на време се обръща
  • 5 След това се измива със студена вода, поръсва се с дървена пепел и се окачва на проветриво място Поднася се нарязано на филийки.
Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бърз десерт със смокини
    15 мин.
  • Салата със спанак и козе сирене
    15 мин.
  • Филе от морски език с галета
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
На какво от великденското меню не се наситихте?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Козунак с алени великденски яйчица
  • Великденско зайче от мъфини
  • Най-вкусните кексчета с бял шоколад, кокос и малки шоко-топчета!!!
  • Рецепти за идейни козунаци, преминали през теста на времето
  • Винаги е добре вкъщи да има вкусна питка... А още по-добре, когато е обилно наръсена със сусам.
Скъпи, ще правя мусака!-Ти първо сготви, после ще му дадем име...