Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Блат за торта (пандишпан)

1
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:британска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.6
(базиран на 7 отзива)
време
20 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Отделят се белтъците от жълтъците
  • 2 Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол
  • 3 Жълтъците се разбиват отделно със захарта и 7 с.л. вода
  • 4 Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера и ароматизатор по избор (ванилия, лимонова кора, есенция)
  • 5 Накрая внимателно се прибавят белтъците
  • 6 Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма или тава
  • 7 Блатът се пече, докато леко порозовее и клечка, забодена в средата не излезе суха, без полепнало по нея тесто
  • 8 Блатът се оставя да изстине върху решетка и може да се сиропира най-рано 6 часа след изпичането му, за да не се разкашка
  • 9 Изстиналият блат се разрязва с конец на две или три части. Забележка: към брашното може да се добави 1 с.л. какао, за да се получи какаов блат, тогава количеството брашно се намалява с 1 с.л.
продукти
2 бр.яйца
180 гр.захар
1/2 пак.бакпулвер
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Илия Димитров
05.11.2013 | 01:57
тази смес ставали за форма от 26 см или трябва да е двойна доза
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Наденици на скара
    15 мин.
  • Горгонзола масло
    < 10 м.
  • Шоколадова глазура
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво хапвате на плажа?
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Ах, това прошуто прословуто!
  • Е, кой не обича такова ескимо?
  • Много важна информация за опасните Е-та в храната!
  • Не можем да говорим, устата ни е пълна с тези блини :D
  • Пълнени яйца с риба тон - класика в жанра!
Закачих си бележка на хладилника: "Да не ям след 6 часа!" Мъжът ми дописал: "Сутринта".