Тъй като наближават празничните дни, нашето желание да ви предлагаме вкусни рецепти, с които да разнообразите празниците, се увеличава все повече.
Ако имахме и пухкав сняг, вероятно коледното настроение щеше да е по-приповдигнато, но и така сме си добре.
На нас вкусът от смесването на шоколад, сметана, мляко и ликьор ни звучи вкусно и отпускарско.
Затова ви предлагаме да се поглезите с една рецепта, наречена "Блек Форест топъл шоколад”.
Какво ви е необходимо:
25 мл ликьор с вкус по ваш избор
100 мл мляко
2 супени лъжици какао
голяма роза бита сметана
коктейлна черешка за гарниране или шоколадова пуричка
Започнете, като загреете млякото на котлона. Сложете какаото и разбъркайте, докато се разтвори. Ако желаете можете да сложите малко захар, ако приготвяте блек форест за детенцето ви. Друг вариант е да сложите от детското какао, за да избегнете горчивото. Продават се и готови пакетчета топъл шоколад, можете да използвате и от тях, ако предпочитате.
Сложете ликьора и шоколада в подходяща чаша. Разбъркайте добре. Хубаво е, ако имате висока стъклена чаша, за да се виждат пластовете и да се откроява розата бита сметана.
Използвайте пош или шприц и направете голяма хубава роза от бита сметана. Започнете от ръбовете на чашата и завъртайки се приближавайте към средата. Добре е да не се допирате до самата течност, а да остане лека кухина, така топлината няма да стопи веднага сметаната.
По желание можете да поръсите с канела, индийско орехче или какао. Сложете и червена коктейлна черешка за цвят или шоколадова пуричка, в зависимост от вкуса.
Бон апети и весели празници!