Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Блек форест топъл шоколад

по статията работи: | 19 декември 2013 Прочитания: 2201
Вкусна рецепта за зимните празнични дни
Блек форест топъл шоколад
Източник: Thinkstock/ Guliver

Тъй като наближават празничните дни, нашето желание да ви предлагаме вкусни рецепти, с които да разнообразите празниците, се увеличава все повече.

 

Ако имахме и пухкав сняг, вероятно коледното настроение щеше да е по-приповдигнато, но и така сме си добре.

 

На нас вкусът от смесването на шоколад, сметана, мляко и ликьор ни звучи вкусно и отпускарско.

 

Затова ви предлагаме да се поглезите с една рецепта, наречена "Блек Форест топъл шоколад”.

 

Какво ви е необходимо:

 

25 мл ликьор с вкус по ваш избор

 

100 мл мляко

 

2 супени лъжици какао

 

голяма роза бита сметана

 

коктейлна черешка за гарниране или шоколадова пуричка

 

Започнете, като загреете млякото на котлона. Сложете какаото и разбъркайте, докато се разтвори. Ако желаете можете да сложите малко захар, ако приготвяте блек форест за детенцето ви. Друг вариант е да сложите от детското какао, за да избегнете горчивото. Продават се и готови пакетчета топъл шоколад, можете да използвате и от тях, ако предпочитате.

 

Сложете ликьора и шоколада в подходяща чаша. Разбъркайте добре. Хубаво е, ако имате висока стъклена чаша, за да се виждат пластовете и да се откроява розата бита сметана. 

 

Използвайте пош или шприц и направете голяма хубава роза от бита сметана. Започнете от ръбовете на чашата и завъртайки се приближавайте към средата. Добре е да не се допирате до самата течност, а да остане лека кухина, така топлината няма да стопи веднага сметаната.

 

По желание можете да поръсите с канела, индийско орехче или какао. Сложете и червена коктейлна черешка за цвят или шоколадова пуричка, в зависимост от вкуса.

 

Бон апети и весели празници!

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!