Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Боб по манастирски

14
Боб по манастирски
Източник: sxc.hu
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 4 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Фасулът се измива добре и се накисва за около 8 часа във вода.
    След това се слага в тенджера с малко вода, колкото да го покрие, и се оставя да заври.

  • 2

    Щом заври, се слага една чаена лъжичка сода за хляб. Получилата се жълта вода се изхвърля, а фасулът се изплаква добре под течаща вода. В глинено гърне се изсипват фасула, ситно нарязаните моркови, целина, наситнения лук и чушки. Прибавя се олиото и се оставя да ври. (По желание може да запържите лука и чушките с малко червен пипер леко в мазнина и след това да го прибавите към боба).

  • 3

    Когато фасулените зърна започнат да омекват, към тях се прибавят нарязаните на ситни кубчета домати и джоджена и се оставя да ври, докато омекне напълно.

  • 4

    След това се сваля от котлона и се посолява на вкус. Сервира се горещ, поръсен с пресен магданоз и малко оцет на вкус.

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
Vqra Petrova
14.05.2014 | 15:09
прекрасен е :)
13
Pepa Mateeva
14.05.2014 | 00:09
Добрият вкус зависи много от сорта на самия боб, понякога ми се получава много вкусен, с кашичка, а друг път остава бистра чорба и не е така вкусен.
12
работната пчела
24.06.2013 | 16:26
оха, как го обичам не е истина !:)
11
Dobi Zvezdeva
07.06.2013 | 16:45
вкуснотиика
10
Julieta Jivkova
14.05.2013 | 16:29
аууу че вкусен боб
9
kalinka kalinkova
08.05.2013 | 09:04
Отговор на коментар #7 от poli asenova:
Даже и полезно.
8
kalinka kalinkova
08.05.2013 | 09:03
Страхотно става така приготвен бобът.
7
poli asenova
30.04.2013 | 08:02
Отговор на коментар #6 от gabriela gabrielova:
Наистина това си е едно много вкусно ястие.
6
gabriela gabrielova
29.04.2013 | 19:58
Това си е вкусно ястие, което често приготвям.
5
тихомира илиева
29.04.2013 | 15:05
Това ще готвя днес.
4
stefaniika koleva
26.04.2013 | 20:37
Отговор на коментар #1 от Пламена Недялкова:
Дори често приготвям.
3
stefaniika koleva
26.04.2013 | 20:37
Това си е едно много хубаво ястие.
2
ана
26.04.2013 | 16:47
Тази рецепта е супер.
1
Много обичам боб :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...