Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Боб чорба с покрекло

10
Боб чорба с покрекло
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сварете боба в тенджера под налягане.

     

  • 2

    В касерола задушете в малко зехтин наситнения лук и морков. Добавете нарязаната на ситно, почистена от семки, люта чушка. 

  • 3

    Прибавете доматите и наситнените печени чушки. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете изцедения боб и налейте вода. 

  • 4

    Оставете да къкри за около 10 минути. Свалете от котлона.

  • 5

    Поръсете с пресен джоджен.

Коментари(10)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
10
Отговор на коментар # от zvetanka ivanova:
Кое точно не си опитвала , че ми е странно ..... ако кажеш , че не си яла боб ще ме оставиш без думи .
9
много хубаво предложение :) Вкъщи много обичат боб :)
8
Покрекло е традиционно ястия, характерно за Северозападна България. Прави се от току- що закланото прасе. Основни съставки на покреклото са вътрешностите на прасето и нарязано на парчета свинско месо.
7
kalinka kalinkova
01.04.2014 | 10:22
Мисля да пробвам рецептата.
6
kalinka kalinkova
01.04.2014 | 10:22
Струва ми се много вкусен така приготвен боба.
5
тихомира илиева
31.03.2014 | 22:35
Покрекло- признавам не ми е познато.
4
Маргото
31.03.2014 | 18:44
Отговор на коментар #2 от работната пчела:
Интересно ще стане,само така не съм опитвала боба :)
3
Маргото
31.03.2014 | 18:44
Любимото ми!
2
работната пчела
31.03.2014 | 16:07
какви са тези странни съставки..
1
кати
31.03.2014 | 14:49
Покрекло? интересно;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!