Сварете свинското месо в подсолена вода. Нарежете лука и праза на дребно и ги запържете в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и дреболии. Подправете със сол и пипер.
Нарежете свареното месо на ситно или го накълцайте в блендер. Изсипете го в купа и добавете яйцата, отцедения хляб, нарязаните маслини, отцедените стафиди и сместа от тигана. Разбъркайте добре.
Сложете пуйката в съда, в който ще печете, поръсете я хубаво с универсалната подправка и малко червен пипер, полейте с олио и я намажете добре отвън и отвътре. Напълнете я хубаво, като слагате плънка и под кожата на пуйката.
Зашийте, за да не изтече плънката при печене. Налейте 150 мл бяло вино и 150 мл вода.
Завийте с фолио и печете на 200 С, първо от едната страна, после от другата, като я поливате от време на време със соса. Накрая, преди да извадите от фурната, махнете фолиото, да се запече.
Сервирайте с резени лимон.