Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Богата пълнена пуйка

4
Богата пълнена пуйка
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Празник:Коледа
Сезон:зима
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сварете свинското месо в подсолена вода. Нарежете лука и праза на дребно и ги запържете в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и дреболии. Подправете със сол и пипер.

  • 2

    Нарежете свареното месо на ситно или го накълцайте в блендер. Изсипете го в купа и добавете яйцата, отцедения хляб, нарязаните маслини, отцедените стафиди и сместа от тигана. Разбъркайте добре.

  • 3

    Сложете пуйката в съда, в който ще печете, поръсете я хубаво с универсалната подправка и малко червен пипер, полейте с олио и я намажете добре отвън и отвътре. Напълнете я хубаво, като слагате плънка и под кожата на пуйката.

  • 4

    Зашийте, за да не изтече плънката при печене. Налейте 150 мл бяло вино и 150 мл вода.

  • 5

    Завийте с фолио и печете на 200 С, първо от едната страна, после от другата, като я поливате от време на време със соса. Накрая, преди да извадите от фурната, махнете фолиото, да се запече.

  • 6

    Сервирайте с резени лимон.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Надя
03.01.2014 | 17:22
Отговор на коментар #1 от kalinka kalinkova:
МНого вкусна при това,ще пробвам задължително.
3
Надя
03.01.2014 | 17:21
Страхотно изглежда:)
2
ана
03.01.2014 | 12:01
страхотно изглежда.
1
kalinka kalinkova
02.01.2014 | 21:40
Ще пробвам рецептата, изглежда вкусна така приготвена пуйката.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...