Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Богът на палачинките

по статията работи: | 07 февруари 2013 Прочитания: 2343 6
Или как да въртим палачинки като истински професионалисти
Богът на палачинките
Източник: Photl

Въртенето на палачинки си е цяло изкуство!

 

Още от малък онемявам пред способността на разни хора да обръщат палачинки с една ръка, без това да е съпроводено с крясъци, дрънчене, мазни петна по тавана, пода, печката и в крайна сметка – много пропилян материал.

 

Затова се държа внимателно и ползвам услугите на шпатула, с чиято помощ винаги постигам задоволителен, но лишен от всякаква зрелищност резултат. Днешното видео обаче силно ме насърчи да възобновя опитите си за извоюване на кулинарна ловкост.

 

За целта дори не е необходимо да забърквате смес за палачинки. Изпитателният материал се явява под формата на зърнени топченца (царевичен или пшеничен снакс със сферична форма) от произволна марка. Винаги съм си мислел, че за въпросната гадост не може да се намери смислено приложение, но ето, че съдбата си има своите начини да ти покаже, когато си в грешка.

 

Въпросният снакс се полага на един слой в тигана, който стандартно използвате, за да се позорите в кухнята и след това започват упражненията. Забележете, че движението не се случва във вертикала, а само в хоризонтала, без тиганът да се отлепя от повърхността, на която е поставен (в случая дъска, в бойни условия – на котлон).

 

Бих опитал да ви опиша и останалите детайли около действието, но смятам, че клипът ще свърши далеч по-качествена работа от мен в това отношение.

 

Вижте точно как става този трик при специалистите от FitWell.bg!

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Zlatina Todorova
08.02.2013 | 16:50
още утре ще се пробвам
5
Denica Mileva
07.02.2013 | 16:52
не мога да правя палачинки , но приятеля ми много добре се справя :))
4
Anna Vasileva
07.02.2013 | 16:52
Отговор на коментар #3 от Vanessa Apostolova:
така си е, щеше да е добре ако ни бяха показали в реални условия.
3
Vanessa Apostolova
07.02.2013 | 16:38
Ами! :) палачинките ако са горещи не се плъзгат толкова лесно ! :)
2
Radina
07.02.2013 | 16:31
Голям съм майстор аз на палачинките изобщо нямам нужда от учение!:)
1
ива
07.02.2013 | 14:34
Майсторлък голям си е това!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...