Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Борш

2
Борш
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:супа
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 5 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се сварява

  • 2

    Цвеклото се запича цяло в микровълновата или във фурна, увито във фолио

  • 3

    Зеленчуците се нарязват: лукът наситно, морковите на кръгчета, картофите и цвеклото на пръчици

  • 4

    Прецежда се бульона от месото (около 2 литра) и отново се кипва

  • 5

    В кипящия бульон се слагат зеленчуците, като се посварят, се добавя свареното месо, нарязано на парчета, и зелето, нарязано на тънки ивички

  • 6

    След около 5 минути боршът се подправя с оцет, копър и магданоз и се оттегля от огъня

  • 7

    Сервира се с по 1 с.л. сметана във всяка порция

  • 8

    Поднася се с каша от елда.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Kremena Peteva
04.04.2013 | 15:52
не съм чувала името на ястието , но ми звучи много вкусно
1
Kremena Peteva
15.03.2013 | 16:39
много хубава рецепта.мисля че ще стане страхотно
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...