Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бостънски крем пай

15
Бостънски крем пай
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За блатовете:
    200гр масло, 400гр бяло брашно, 4ч.л. бакпулвер, щипка сол, 400гр захар,4 яйца, 225мл прясно мляко, ванилия.

  • 2

    За крема:
    200мл течна сметана(неподсладена, с висок % масленост), 50гр захар, 75мл прясно мл., 1ч.л.царевично нишесте, 4 яйца, размер L, 1ч.л. ром, ванилия.

  • 3

    За глазурата:
    85гр полусладък готварски шоколад(с 60%какао), 2ч.л.масло, 60мл течна сметана, 60гр пудра захар.

  • 4

    Фурната се загрява на 180 С.

  • 5

    2 форми с подвижно дъно се намазняват и набрашняват ( или хартия за печене).

  • 6

    Брашното, бакпулверът и солта се смесват, маслото се разбива със захарта на гладък крем и към него се добавят ванилията и яйцата едно по едно, бъркайки, после брашнената смес и прясното мляко.

  • 7

    Разбивате до получаване на гъсто кексово тесто, което се разпределя в двете форми и се пече около 20-30мин, като се проверява с клечка.

  • 8

    Кремът приготвяте като загрявате сметаната на бавен огън, докато почнат да се появяват мехурчета, сипвате захарта и бъркате, докато се разтвори.

  • 9

    Разтваряте царевичното нишесте в прясното мляко, добавяте и яйцата, разбивате хубаво.

  • 10

    Първо към тази смес добавяте 2-3 лъжици от сметановата и след това я изсипвате на тънка струйка цялата при топлата подсладена сметана, връщате на котлона и бъркате непрекъснато на бавен огън, докато крема се сгъсти.

  • 11

    Махате от котлона, добавяте крема и ванилията, покривате с прозрачно фолио и оставяте да се охлади напълно, като разбърквате от време на време.

  • 12

    Глазурата приготвяте като смесвате всички продукти и на бавен огън бъркате до получаване на еднородна смес.

  • 13

    Сглобявате като в голяма чиния слагате първия блат, заливате с крема, слагате и втория и заливате с глазурата, като оставяте само леко да потече тук-там по страните, а не да ги покрие напълно-целта е да се вижда конструкцията на пая.

  • 14

    Да предстои на стайна температура, поне 1 час преди консумация.

Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
Muriel Favre
07.04.2013 | 09:34
Дояде ми се! Почвам го.
14
Petya Keranova
29.03.2013 | 15:50
Отговор на коментар #13 от pepi damjnova:
Да, всичко с което трябва да се въоръжи човек е време и търпение. Иначе никак не е сложно и напълно изпълнимо.
13
pepi damjnova
29.03.2013 | 12:41
Отговор на коментар #12 от zvetanka ivanova:
Трябва да се отдели доста време, за да се приготви.
12
zvetanka ivanova
28.03.2013 | 21:36
Отговор на коментар #6 от ана:
Да ти кажа и на мен ми се видя сложно.
11
poli asenova
28.03.2013 | 21:30
Рецептата просто е много добра.
10
Аламинут
28.03.2013 | 16:07
Отговор на коментар #7 от Пламена Недялкова:
Аз много го обичам и не мога да го огранича .
9
Аламинут
28.03.2013 | 16:07
Много интересно предложение е това .Много обичам сладко .
8
Отговор на коментар #5 от Стелияна Григорова:
Ако можеш да готвиш ще ти се получи .Аз съм много скарана с кухнята :)
7
Избягвам да ям сладко , но това бих го опитала :)
6
ана
28.03.2013 | 14:06
Ще е вкусмо много, ама как да си го направя - сложно е;)
5
Отговор на коментар #1 от Роза Костова:
И аз предполагам , че ще е много вкусна и за това мисля да я приготвя :) След това ще споделя дали ми се е получила :)
4
Много интересна рецепта , която със сигурност ще опитам .
3
gabriela gabrielova
27.03.2013 | 18:13
Ще го опитам, хареса ми рецептата.
2
Desislava Stoyanova
27.03.2013 | 15:32
И аз харесах рецептата :)
1
Роза Костова
27.03.2013 | 12:29
тази рецепта ми допадна:)сигурно ще е вкусна:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!