Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бут по Еленски

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3
(базиран на 11 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Отделят се кръстаната и тазовите кости на всеки бут
  • 2 Придава му се елипсовидна форма и се прави вътрешен разрез покрай бедрената и пищялната кост, който се запълвасъс сол
  • 3 След тази обработка бутовете се слагат в подходящ съд, посипват се обилно със сол и се оставят да престоят около 20 дни
  • 4 Киснат се 24 часа във вода, поставятсе върху маса и се притискат отгоре с дъска и тежест
  • 5 Оставят се 5-6 дни на хладно място, а след това - на проветриво.
продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D