Еднакво вкусна ли е царевицата в микровълнова, сравнено с тази, която сме приготвили във вряща вода.
Има един метод за направа на царевица в микровълнова. Слагаме я директно с листата в микровълновата и след 3 до 6 минути е готова.
Тъй като лятото е моментът, в който трябва да ядем царевица, се замислихме дали ни се стои над печката, чакайки царевицата да се свари. И без това живакът напоследък не е благосклонен към нас.
Е, нека сега изясним двата метода и разликите в крайния резултат.
Варената царевица е хрупкава, свежа и ароматна.
Тази, приготвена в микровълновата заедно с листата, става малко по-мека (сякаш се задушава повече). Липсата на хрупкавост малко губи от удоволствието от хапването на царевица.
Но, за човек, който опита и двете и не знае как са приготвени, може и да не усети разлики. Тъй като, все пак, те не са много отчетливи. Което е добрата новина. Все пак времето за направа на любимата царевица в микровълновата е само няколко минути, а в тези жеги това е една много голяма привилегия.
morguefile.com
Има, обаче, една подробност, за която е добре да споменем. Царевицата, сготвена с листата, може и да не иска да излезе много лесно от тях. Има клипчета в мрежата, показващи изхвърчането на царевицата от листата, буквално с едно стискане откъм дупето на кочана. Е, това вероятно зависи от самата царевица, но ако срещнете този проблем, просто обелете едното листо (ухо) и така нещата ще си дойдат на мястото.
В крайна сметка, можете да прилагате и двата варианта за направа на царевица, в зависимост от времето, с което разполагате. Разликите не са толкова осезаеми :)